T’agraden els ocells? Saps quines són les aus més petites del món? ¿I d’Espanya? En aquest article analitzarem algunes de les aus més petites del món segons la seva categoria. Al seu torn, obtindràs una mica d’informació sobre la vida d’aquestes aus. Anem allà!

L’ocell més petit del món

Quan vegis imatges de l’colibrí abella (Mellisuga helenae) al costat d’una flor, podràs comprendre fàcilment d’on obté el seu nom. Aterrant a la flor com els seus homònims negres i grocs amb agulló, no són molt més grans que una abella. Tenen el seu origen a Cuba i les seves illes circumdants. Els mascles de l’espècie són més petits que les femelles, mesurant uns minúsculs 5,5 cm. Les femelles no són molt més grans amb 6,1 cm de llarg. Els mascles pesen al voltant de 1,95 grams i les femelles al voltant de 2,6 grams, respectivament. És a dir, no pesen molt més que un xiclet.

La mida no és l’única cosa que el colibrí abella té en comú amb les abelles reals. Com que aquesta au s’alimenta de nèctar (així com d’alguns insectes molt petits), van de flor en flor a la recerca d’aliment. El pol·len s’adhereix a les seves plomes, tal com passa amb les potes d’una abella. Això, al seu torn, vol dir que poden pol·linitzar flors. Atès que l’abella colibrí pot arribar fins a 1500 flors per dia, són molt importants per al seu ecosistema.

Encara que són petites, les seves ales poden batre 200 vegades per segon, el que els permet mantenir-se “surant” sobre les flors de les quals s’alimenten. Les diminutes plomes de les seves ales no són menys belles per la seva petita grandària. Els mascles més petits mostren tons vermellosos i blaus metàl·lics en el seu plomatge. No obstant això, el seu color pot canviar lleugerament durant la temporada d’aparellament. Les femelles són d’un verd blavós i gris més tènues, però tots dos poden presentar una iridescència a les plomes.

Quin és l’au rapinyaire més petita del món?

El mussol elf (mussolet dels saguaros) no és només el mussol més petit, sinó l’au de presa més petita. Són natius dels Estats Units i viuen principalment en matolls, però poden migrar a Mèxic durant les èpoques més fredes de l’any. Un au de presa és la que s’alimenta de vertebrats, però amb una massa corporal mitjana de només 40 grams, el mussol elf no atacarà preses grans. En la seva majoria s’alimenten d’insectes, però també de petits mamífers, rèptils i fins i tot altres aus.

Com a animal nocturn, es protegeix de la llum solar romanent en buits realitzats per picots. Tot i que és l’au rapinyaire més petita de el món, no és coneguda per la seva feresa. Se sap que fan veure la mort quan s’enfronten a un depredador més gran.

Quin és el segon ocell més petit del món?

Sabem que l’ocell més petit és el colibrí abella, però què passa amb el segon? ‘També sabem quin és! El colibrí vervian (Mellisuga minima) és una criatura igualment petita, però només perd en el rànquing per una fracció de centímetre. També pesen de mitjana al voltant de 0,1 grams més que el colibrí abella.

Viuen principalment a Amèrica Llatina, particularment a República Dominicana, Haití i Jamaica. Per això es pot extreure que prefereixen viure en climes tropicals i subtropicals, particularment en àrees de selva tropical. També es poden trobar prop de plantacions agrícoles on busquen aliment, com podrien ser prop de jardins privats o matolls. El seu plomatge és de color verd metàl·lic a l’esquena amb un to verd més pàl·lid al pit i el ventre.

Quin és l’ou d’ocell més petit del món?

Si bé coneixem les aus més petites i les segones més petites del món, seria lògic pensar que el colibrí abella té l’ou més petit de món. Curiosament, això no és així. Es creu que el colibrí vervian, de mitjana, té l’ou d’au més petit amb aproximadament 1 cm de longitud mitjana i 0.375 grams de pes mitjana.

El colibrí fa servir les seves ales que baten ràpidament no només per sobrevolar sobre les flors, sinó també per preparar el niu per les seves cries. No obstant això, a diferència d’altres espècies d’aus, això sembla ser un assumpte exclusiu de les femelles. Es creu que els colibrís mascles no participen en la implantació. El niu no sol ser molt més gran que l’au i solen ser construïts en forma de copa. El s’adhereixen a branques o fins i tot a fulles resistents, cosa que poden fer gràcies a la seva diminuta grandària.

Els materials de el niu són líquens i seda d’aranya. Això li dóna a l’estructura una mal·leabilitat a diferència d’altres nius d’ocells. Això vol dir que el niu en si pot expandir-se a mesura que els pollets creixen. El colibrí vervian només posarà un o dos ous alhora.

Quina és l’au més petita d’Espanya?

La fauna a Espanya està composta per més de 1200 espècies, on en concret la avícola la constitueixen més de 368 diferents espècies. T’agradaria descobrir quina d’aquestes espècie té l’au més petita d’Espanya? Segueix llegint perquè t’ho expliquem a continuació!

Es tracta del reietó (Regulus regulus), una au es que es caracteritza per tenir un cos de color verdós al dors, ales fosques i una franja groga sobre el seu cap. El cant d’aquesta espècie és molt agut i fins i tot repetitiu, per la qual cosa pot ser molt fàcil identificar-la.

A Espanya es pot trobar a zones muntanyoses i humides, sobretot a nord de la Península Ibèrica, encara que també es pot trobar en els boscos de les illes Canàries. La seva alimentació es basa exclusivament d’insectes i durant l’època de reproducció col·loca entre 6 i 13 ous, incubats per 15 o 16 dies.

Tot i que no es considera una espècie amenaçada a Espanya, es pot veure afectada pels incendis forestals, les tales d’arbres o l’ús de plaguicides.